home
NL FR EN

España

Bodegas Arrocal, Ribera del Duero

Arrocal is de verpersoonlijking van een jongensdroom. Toen Moisès en Rosa als huwelijksgeschenk een mooi stuk (wijnbouw)land hadden gekregen besloten ze wijngaarden te planten en deze als hun kinderen te verzorgen. De ultra-moderne kelder is uitgerust met de nieuwste technische snufjes maar er heerst gezond verstand. De druif is er koning en dicteert er de wet. De druiven verplaatsen zich enkel door zwaartekracht, zachte crushing, en in de wijngaarden alles om het fruit te optimaliseren. Smart Vine leaf system wordt toegepast om de chlorophylvorming te optimaliseren. Resultaat is een zeer sappige ‘fruit-driven’ Tempranillo/Cabernet wijn met veel charme. De eerste jaargang van Neo is een nieuwe mijlpaal voor hen, en zelfs Robert Parker ging ervoor voor de bijl… Voor de prijs moet je het zeker niet laten !

red

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
2018 Arrocal
Tempranillo, Cabernet-sauvignon
0,750 € 11,11

Bodegas Barbadillo, Cadiz

Barbadillo is een traditioneel familiebedrij van vertrouwen waar men al sinds 1821 topsherry's produceert.
Hun reeks van eenvoudige wijnen heeft ons echt van ons sokken geblazen, omwille van het evenwicht en de technische perfectie die als een rode draad door deze wijnen heen loopt. Dit is echt heel veel wijn voor de prijs !

rosé

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
2018 The Mountain Rosé
Tempranillo, Garnacha
0,750 € 6,78

white

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
2017 Seafood Wine
Palomino Fina, Verdejo
0,750 € 6,26

red

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
2018 The Bullseye Wine
Tempranillo, Cabernet Sauvignon
0,750 € 6,78
2017 Nude
Tintilla della Rota
0,750 € 20,73

En Rama, Gonzalez Byass, Jerez de la Frontera

En Rama (lokaal dialect voor rauw) is een unieke finosherry.
Gonzalez Byass, één der meest traditonele grote Sherry Bodegas bottelt sinds enkele jaren een ongefilterde, ongeclarifieerde en niet-gestabiliseerde Fino van hun allerbeste Solera-vaten Rebollo en Constancia. Dit is fino in zijn meest pure natuurlijke versie. De botteling gebeurt op het einde van de lente wanneer de flor het dikst is. Met de hand wordt enkel het middelste van het vat gebotteld. Een unieke natuurlijke fino waarvan jaarlijks slechts 120 flessen tot in Belgie geraken.

sherry

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
1982 Palo Cortado
Palomino Fino
0,750 € 159,79
1987 Sherry Anada 1987
Palomino Fino
0,750 € 240,94

Equipo Navazos, Jerez de la Frontera, Spain

Ik vind Sherry de meest onderschatte wijn van de planeet. Bovendien heeft Sherry bijna onbegrensde gastronomische mogelijkheden en kan het ledigen van een aangebroken fles best over enkele dagen/weken gebeuren. Ondanks de erkende kwaliteit door alle wijngrootheden der aarde laat de markt deze juweeltjes een beetje links linggen. Ik ben dan ook zeer blij om eindelijk een Sherry-huis te kunnen importeren en wat voor één. Equipo Navazos is een collectief van Sherryliefhebbers die sinds 2005 de meest prestigieuze bodegas en almacenistas afschuimen op jacht naar verbogen schatten, deze te isoleren en als singe casks op de markt te brengen. De serie La Bota geeft je de kans om een glimp te krijgen in deze complexe, traditionele, wijnen die stille getuigen zijn van soms het anonieme werk van topwijnmakers uit lang vervlogen tijden en soms het resultaat van een lange vertrouwenssamenwerking tussen Equipo Navazos en wijnmakers uit Jerez de la Frontera, Sanlucar de Barrameda, Montilla en El Puerto de Santa Maria.
Het gaat hier telkens om singel barrel bottlings, die telkens een nummer dragen.
Er is ook een samenwerking met Dirk Niepoort, die met Equipo Navazos een wijn maakt in de traditie van de Guadalquivir van 200 jaar geleden. 100 % Palomino Fino op de zeer kalkrijke Albarizza bodems geven een spectaculaire ongewone witte wijn. De wijn wordt onversterkt onder flor gerijpt.
Een eigen product is de OVNI, een droge wijn gemaakt van Pedro Ximenez, de druif waar men normalerwijs zoete wijnen van produceert, ook dit resultaat is verbluffend.
Absolute wereldtop !

sherry

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
NV Manzanilla Navazos – Bota 93
Palomino Fino
0,750 € 37,79

white

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
2015 OVNI Pedro Ximenez
Pedro Ximenez
0,750 € 15,89
2015 OVNI Palomino Fino
Palomino Fino
0,750 € 15,89
2015 Florpower
Palomino Fino
0,750 € 27,21

sweet

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
2017 Casa Del Inca Pedro Ximenez
Pedro Ximenez
0,750 € 38,51

Rodriguez Sanzo, Valladolid

Duizendpoot Javier Rodriguez is aktief op vele domeinen in het Spaanse wijngebeuren,vooral in het Noord-Westelijke deel,vooral in de regio’s van Rioja,Rueda,Toro en Bierzo tovert hij pareltjes met zijn doorgedreven kennis van de wijngaarden en het wijn maken in al zijn facetten.
Met name op het gebied van het opvoeden is hij een meester in het vak en gaat géén uitdaging uit de weg om het ultieme doel te bereiken.
Javier ontwerpt tevens zijn eigen vaten,zowel in beton,inox, hout en andere vormen van recipiënten.
Géén enkel experiment is hem vreemd en staat altijd open voor vernieuwing en alles staat in het teken van de ecologische benadering.
Zijn samenwerking met Eulogio Calleja(wijnmaker van o.a. Naia,Atauta en Venta de la Ossa)resulteert in opmerkelijke resultaten,welke terug te vinden zijn in de El Quinto Paraje,een 100% ecologische Verdejo van zéér oude wijnstokken(sommige pré-phylloxera)en Capitan Gaona een opmerkelijke,moderne Rioja met vlezige,elegante struktuur,type Bourgogne.
Maar zijn stokpaardje blijft toch vooral zijn geloof in het potentieël van de regio Toro,waar hij erin slaagt om wijnen te produceren welke bulken van het fruit.
Hier experimenteert hij met lagering op Whisky vaten gedurende 18 maanden…een nooit geziene expressie,welke ondertussen reeds gretig wordt gecopieërd!
We hebben het laatste nog niet gezien en gehoord van deze tovenaar!

 

red

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
2017 Vitis Extrema de Javier Rodriguez
Bierzo
0,750 € 13,75
2016 Capitan Gaona
Rioja
0,750 € 13,75
2018 Tempranillo Whisky Finish
Tempranillo
0,750 € 30,01

The Wine Love, Logrono, Rioja

The Wine Love is een hartstochtelijke project van twee believers, Gonzalo Gonzalo en Mar Mota. Beiden afgestudeerde oenologen aan de Universiteit van La Rioja keren ze zich tegen elke vorm van conformisme in de wijn. Hun wijnen zijn vrij, zijn echt en kunnen de diepste abyssen van uw ziel beroeren.
Hier spat de authenticiteit eraf en de aroma`s knallen uit het glas.

Bij Gran Cerdo zorgen de alluviale bodems van El Prater in Fuenmayor voor een perfecte begeleiding in hun zoektocht naar elegantie en finesse.
No Phone komt van hooggelegen wijngaarden waar geen gsm-bereik meer is. Geperste tempranillo en viura gisten op calagrano most en leveren een heel erg bijzondere dessertwijn op.
Hun levenswerk, de Orgullo komt van vieilles vignes op La Tejera. Wanneer Gran Cerdo Audrey hepburn is, is Orgullo Marilyn Monroe.
Met de Amargone della Marmoticeela laden ze zich van hun meest ludieke kant zien en maken ze een persiflage op de Amarone della Valpolicella.
Van de mythische Tempinot worden er jaarlijks slechts 133 flessen gebotteld. Het is een heel erg bijzondere geparfumeerde solera-tempranillo die zo gepafumeerd is dat het bijna pinot noir is vandaar Tempinot.
Fenomenale juweeltjes van wijnen. Te ontdekken !

white

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
NV Gran Cerdo Blanco
Viura
0,750 € 8,46

red

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
NV Gran Cerdo Tinto
Tempranillo, Graciano
0,750 € 9,29

printfriendly page