home
NL FR EN

France

Bénédicte et Stéphane Tissot, Montigny-Les-Arsures, Arbois

86 inwoners telt Montigny-les-Arsures. 1 ervan is Stéphane Tissot, de locomotief van de Jura ! Het levenswerk van Stéphane is er één van passie, emotie en geloof, geloof in zijn terroir, geloof in de expressiekracht van Chardonnay en geloof in de bio-dynamie. Chardonnay was in de Jura heer en meester voor ze in Bourgogne populair werd en Stéphane bewijst dit met briljant en zeer precies wijnmaken. Zijn gamma is een opeenstapeling van cuvées die soms zelfs de grenzen van je smaakvermogen aftasten. De industrialisatie van wijn is het einde van al zijn identiteiten, van zijn nuances, en van alle karakteristieken die de magie van een fles kenmerken ! De wijnen van Stéphane worden worldwide opgekocht en het werk van de wijnmaker wordt alom geprezen. Haal dit gamma in huis voor het onbetaalbaar wordt…

bubbles

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
NV Arbois Crémant du Jura Brut Nature
Chardonnay, Pinot Noir, Poulsard
0,750 € 24,39

NV Arbois Cremant du Jura BBF
Chardonnay
0,750 € 31,84

white

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
2015 Arbois Savagnin En Amphore
Savagnin
0,750 € 59,08

red

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
2015 Arbois Poulsard DD
Poulsard
0,750 € 24,05

2015 Arbois Poulsard VV
Poulsard
0,750 € 25,42

2015 Arbois Pinot Noir "Sous La Tour"
Pinot Noir
0,750 € 37,86

2015 Arbois Trousseau En Amphore
Trousseau
0,750 € 44,20

2015 Arbois Poulsard DD
Poulsard
1,500 € 50,67

2015 Arbois Poulsard VV
Poulsard
1,500 € 53,39

2015 Arbois Trousseau En Amphore
Trousseau
1,500 € 89,43

sweet

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
NV Macvin Pinot Noir
Pinot Noir
0,750 € 38,70

 

Château Gombaude-Guillot, Pomerol, Bordeaux

Een Pomerol met een hoog Rock&roll gehalte. Pomerol is een der meest gerespecteerde appellaties in Bordeaux en produceert zonder twijfel de  meest sensuele en verleidelijke wijnen. Olivier Techer, de jongste telg van dit domein in familiebezit sinds 1860 maakt een gewaagd statement in deze vastgeroeste appellatie. Hij probeert alle dingen die Bordeaux uncool maken te vermijden zoals veel en overdadig nieuwe eikenhout, machtige tannines en de queeste naar hoge scores.  Blijft er enkel levendig en gefocust fruit, in een radicale expressie van dit volbloed terroir.  dit is Pomerol zoals we het graag hebben, de versterker helemaal open en het haar los op een riff van merlot, petit verdot en een heel klein beetje cab Franc.Ppretentieloze Pomerol met een shitload aan drinkplezier. Hell Yeah !!!

red

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
2014 Pom 'N' Roll
Merlot, Malbec, Cabernet Franc
0,750 € 41,45

 

Jeremie Huchet, Chateau Thébaud, Muscadet

Jeremie Huchet is een zeer begenadigd jonge wijnmaker die jammer genoeg in de niet zo sexy appellatie Muscadet werkt.
Zijn wijnen zijn allesbehalve mainstream.  Dit is het resultaat van meticuleus en respectvol werken in de wijngaarden, en een zeer intelligente terroirkeuze.
Neem nu de Chapeau Melon ! Een hedendaagse wijn die lekker, frivool, fruitig, volledig bio en de ideale "vin entre copains" is. 
Chapeau melon is Frans voor bolhoed en is tevens een woordspeling op de druivesoort, melon de bourgogne.
L'Inattendu is echt een totaal onverwachte wijn uit deze kant van Frankrijk.  Deze wijn wordt gemaakt van de wijngaarden van chateau de la Bretesche waar sinds 1387 reeds wijn gemaakt werd. Op de zeer diepe gneiss terroirs, waar enkel de noordhellingen beplant zijn, bereikt men hier een zeer diepe muscadet met hints van hazelnoot en zeer veel ziltige geïdodeerde toetsen, een mooie strakke, zeer precieze wijn die roept om zeevruchten.
Een derde cuvée die ons verleidde was de Clos des Montys 'vigne de 1914'.  Op de clos des montys waar men sinds 1484 wijn maakt is er een heel klein perceeltje geplant in 1914 dat in het kadaster 'La Tâche' heet en integraal op amphiboliet en gabbro terroirs rust.
Dit is een fenomenale wijn die U voor altijd met muscadet zal verzoenen, een volle mineralige wijn, kristallijn puur.

white

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
2015 Chapeau Melon
Melon de Bourgogne
0,750 € 7,90

 

Les Bêtes Curieuses

Les Bêtes curieuse is een maniakale samenwerking tussen Jéremie Huchet en Jéremie Mourat. Het idee is om kleine hoeveelheden van mono-crus uit Muscadet te bewaren en uit te brengen wanneer ze bijna net niet op dronk zijn. Goede terroirmuscadet wordt namelijk veel te snel gedronken, en is één van de meest onderschatte wijnen in Frankrijk. De mineraliteit en expressie is heel bijzonder en zeker en vast het ontdekken waard.

white

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
2010 Château Thébaud
Melon de Bourgogne
0,750 € 16,03

 

Mourat Clos, Saint-André

In het minder bekende zuidelijke deel van de Loire worden er ook mooie wijnen gemaakt, die op één of andere manier veel minder bekendheid genieten buiten Frankrijk dan de rest van hun Loire-collegas. Jéremie Mourat is een avonturlijk wijnbouwer die graag ludiek uit de hoek komt maar zijn werk als wijnmaker heel ernstig neemt. Hij speelt graag met ongewone blens zoals in zijn OVNI wit (OVNI is trouwens de term voor UFO) waar hij sauvignon blanc en chardonnay op onnavolgbare wijze combineert. Op Clos saint André, een domain dat hij overkocht van Claude Taittinger maakt hij een fenomenale chenin blanc en een originele verleider van 100% négrette, die hij La Grenouillère noemt. J.Mourat is talentvol wijnmaker dat weet wat de moderne konsument wil en dat ook kan vertalen in zijn flessen

white

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
2015 O.V.N.I. Blanc
80% Sauvignon Blanc, 20 %Chardonnay
0,750 € 11,39

 

printfriendly page