home
NL FR EN

United Kingdom

Bride Valley Vineyards, Litton Cheney, Dorset, England

Op 24 mei 1976, in het Smithsonian Institute organiseerde de jonge Steven Spurrier een degustatie die de visie op wijn voorgoed zou veranderen. Hij organiseerde de Paris Tasting (oftewel The Judgement of Paris) waarbij hij in een blinddegustatie de nieuwe generatie Californische wijnen naast Franse toppers zette met het gekende resultaat. In 2008, ging hij verder met revolutioneren toen de Schapenboerderij van zijn vrouw en meer in het bijzonder de kalkrijke bodem ervan hem inspireerde tot het creéren van Bride Valley.
Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay maken hier prachtige Engelse bubbels van zeer zeer hoog niveau. Deze prachtige schuimwijnen zijn sinds hun eerste jaargang zeer zeer gewild en zijn de verpersoonlijking van een Engelse zomer.
Prachtig zomerfruit met de nodige coolheid. Waanzinnig lekker !

bubbles

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
2013 The Rosť Bella
Pinot Noir, Chardonnay
0,750 € 51,41

 

Hush Heath Manor, Kent, England

Het hele mooie Hush Heath Manor werd gebouwd in 1503 en deed heel lang diens als huis voor heel rijke textielbonzen. Nu staat het statig tussen wijngaarden en appelgaarden en maken ze hier ondertussen heel opmerkelijke topwijnen.  Hier is een echte state of the art boutique winery met een korte maar krachtige geschiedenis,de wijnen zijn hier puur, fijn, en delicaat. Toen ik hun pinot noir voor het eerst proefde was het liefde op het eerste gezicht. hiervan drinken is zoals de oneindige kus in een klassieke filmscene met Errol Flynn en Ava Gardner.  een briljante pinot noir waar heel veel Bourgognemakers heel vroeg voor moeten gaan opstaan om dit niveau van pinot-expressie te bereiken. 11 graden alcohol met een extreme focus en precisie.  

white

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
2016 Chardonnay
Chardonnay
0,750 € 28,50

red

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
2016 Pinot Noir
Pinot Noir
0,750 € 28,50

 

printfriendly page