home
NL FR EN

Equipo Navazos, Jerez de la Frontera, Spain

Ik vind Sherry de meest onderschatte wijn van de planeet. Bovendien heeft Sherry bijna onbegrensde gastronomische mogelijkheden en kan het ledigen van een aangebroken fles best over enkele dagen/weken gebeuren. Ondanks de erkende kwaliteit door alle wijngrootheden der aarde laat de markt deze juweeltjes een beetje links linggen. Ik ben dan ook zeer blij om eindelijk een Sherry-huis te kunnen importeren en wat voor één. Equipo Navazos is een collectief van Sherryliefhebbers die sinds 2005 de meest prestigieuze bodegas en almacenistas afschuimen op jacht naar verbogen schatten, deze te isoleren en als singe casks op de markt te brengen. De serie La Bota geeft je de kans om een glimp te krijgen in deze complexe, traditionele, wijnen die stille getuigen zijn van soms het anonieme werk van topwijnmakers uit lang vervlogen tijden en soms het resultaat van een lange vertrouwenssamenwerking tussen Equipo Navazos en wijnmakers uit Jerez de la Frontera, Sanlucar de Barrameda, Montilla en El Puerto de Santa Maria.
Het gaat hier telkens om singel barrel bottlings, die telkens een nummer dragen.
Er is ook een samenwerking met Dirk Niepoort, die met Equipo Navazos een wijn maakt in de traditie van de Guadalquivir van 200 jaar geleden. 100 % Palomino Fino op de zeer kalkrijke Albarizza bodems geven een spectaculaire ongewone witte wijn. De wijn wordt onversterkt onder flor gerijpt.
Een eigen product is de OVNI, een droge wijn gemaakt van Pedro Ximenez, de druif waar men normalerwijs zoete wijnen van produceert, ook dit resultaat is verbluffend.
Absolute wereldtop !

sherry

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
NV Manzanilla Navazos – Bota 93
Palomino Fino
0,750 € 37,79

white

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
2015 OVNI Pedro Ximenez
Pedro Ximenez
0,750 € 15,89
2015 OVNI Palomino Fino
Palomino Fino
0,750 € 15,89
2015 Florpower
Palomino Fino
0,750 € 27,21

sweet

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
2017 Casa Del Inca Pedro Ximenez
Pedro Ximenez
0,750 € 38,51

printfriendly page